Обонянието на кучетата е около 10 000 пъти по-силно от това

...
Обонянието на кучетата е около 10 000 пъти по-силно от това
Коментари Харесай

7 неочаквани неща, които кучетата могат да подушат

Обонянието на кучетата е към 10 000 пъти по-силно от това при хората. В днешно време това качество на подготвените кучета следотърсачи се ползва във от ден на ден области, само че даже и елементарното куче с добре развитото си подушване може да ви избави живота.Подбрали сме няколко забавни и изненадващи неща, които кучетата могат да подушат:

1. Промяната в равнищата на кръвната захар.

Учените удостоверяват, че кучетата могат да подушат рухването на равнищата на кръвната захар чрез потта на индивида. Ще трансформират държанието си, сигурно ще проявят признаци на тревога и ще се опитат по всевъзможен метод да привлекат вниманието на притежателя си. Тази удивителна дарба може да се окаже жизненоважна за собственик, който е диабетик.

2. Рак.

Учените изясняват, че когато човек се разболее, клетките му стартират да работят по различен метод, друг от естествения, което води до поддържане на тумора. Увредените кафези създават миризма, която кучето може да подуши. Изследванията демонстрират, че кучето може да усети рак на белите дробове посредством дъха на стопанина си, а рак на пикочния мехур и простата – посредством миризмата на урината. Изследванията в тази посока не престават, като сега се събират доказателства за способността на кучетата да усетят и меланома.

3. Отделния човек.

За кучетата миризмата на всеки човек е толкоз неповторима, колкото пръстовият отпечатък. Изследователите са безапелационни, че кучето може да разпознае непосредствен човек даже през врата, която е напръскана с дезодорант, парфюм или замаскирана със „ следи ” от други хора.

4. Епилептични припадъци.

Учените удостоверяват, че кучето е способно да предусети епилептичен припадък към 45 минути преди началото му. Смята се, че надушват характерна миризма, която отделя тялото на епилептика преди този момент здравно положение. Усети ли сходно нещо, кучето ще се опита по всевъзможен метод да предизвести стопанина си, като лае по нехарактерен метод и прояви признаци на тревога. А в случай че припаднете в гърчове, четириногият другар няма да се отдели от вас.

5. Досег на стопанина до други кучета.

Кучетата си обменят информация едно за друго чрез феромоните, които могат да се открият в урината, кожата, козината, фекалиите. Затова би трябвало да знаете, че в случай че посетите другар, който има домакински любим, кучето ви безусловно ще разбере. Бъдете подготвени за обширно и съмнително душене, до момента в който четириногото ви разбере с кого тъкмо сте си имали работа. Посредством миризмата ще получи информация за породата, размера, както и здравословното положение на „ другия ”,, с който сте „ изневерили ”.

6. Бременност.

Кучетата усещат и най-слабата смяна в миризмата на тялото ви. Ако сте бременна, тялото ви минава през фрапантни хормонални промени, които просто няма по какъв начин да убегнат на вашия домакински частен следовател освен това от най-ранна бременност. С напредването на бременността и все по-голямата смяна е допустимо да се промени и държанието на вашето куче по отношение на вас, тъй като на процедура вие се превръщате в нов човек за него.

7. Буря или вихър.

Още от антични времена животните са доста по-близо до природата от индивида, познават я доста по-добре, а евентуално и я обичат повече. И през днешния ден откривателите са безапелационни, че кучетата могат да усетят и най-слабата смяна във въздуха, която предвещава стихия или друго естествено злополучие.

Бонус: Когато осиновяваме куче, ние го приобщаваме най-често към утринните си извършения като джогинг да вземем за пример, както и към вечерните си разходки. Трябва да имаме поради обаче, че е научно потвърдено, че кучетата могат да бъдат най-хубави другари за децата. Наблюденията удостоверяват, че когато детето пораства с куче, става доста по-социално приспособимо и общително.

Цветелина Велчева

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР